the legal
game-changer

game-changing business law

Morris erbjuder en branschunik paketering utifrån de utmaningar och förutsättningar som finns inom gaming och e-sportindustrin.

Gaming och e-sport är en snabbväxande industri med en mängd olika juridiska utmaningar, där avtalshantering, immateriella rättigheter och skattelagstiftning tillhör vardagen. Genom att arbeta med en advokatbyrå som specialiserat sig på gaming- och e-sportjuridik kan du få hjälp med att navigera den juridiska terrängen och aktuella rättsområden, för att säkerställa att dina intressen skyddas på bästa sätt.

bombee stärker den globala närvaron med affärsjuridik

Bombee är ett marknadsledande bolag inom e-sportproduktion och har producerat de största e-sportseventen som bland annat DreamHack, Overwatch League Grand Finals och PGL Major Antwerp.

Med ambitionen att öka tillväxten, ville Bombee genomföra en global expansion– en utmaning där de sökte vår expertis.

I samarbete med Gaming-teamet på Morris Law genomfördes en omfattande analys för att kartlägga Bombees unika behov och målsättningar. Vår uppgift blev att formulera en strategi och avtal som inte bara löste de mångfacetterade juridiska kraven utan även de marknadsspecifika aspekterna.

Genom vårt nära samarbete med Bombee, har vi kunnat leverera skräddarsydda lösningar som speglar deras vision för global närvaro och tillväxt. Morris Law är stolta över att ha varit en del av deras resa och bidragit till att stärka deras internationella närvaro inom e-sport och gaming på en fast juridisk grund.

hur juridiken bidrog till global tillväxt

Lurkit är ett erkänt techbolag och en plattform för tillväxt i den globala spelvärlden. Med en vision om att skapa det ultimata ekosystemet, strävar Lurkit efter att sammanföra branschens nyckelaktörer för att stimulera såväl kommersiell som kreativ expansion.

Morris samarbete med Lurkit har sträckt sig över flera juridiska områden. Genom att erbjuda expertis inom avtalsrätt, immaterialrätt och dataskydd, har vi lagt grunden för en stabil och hållbar tillväxtstrategi. Morris Laws Gaming-team har arbetat med att skapa villkor som inte bara skyddar Lurkits innovativa verktyg och tjänster utan också möjliggör en effektiv marknadsföring och analys av gamingbolags spelprodukter.

Vi är stolta över att ha stöttat Lurkit längs resan, från de tidiga dagarna till nuvarande position som en av de viktigaste drivkrafterna i spelbranschen. Vårt engagemang för Lurkit understryker även vår förmåga att hantera komplexa juridiska utmaningar och vårt engagemang för gamingindustrin.

the
big
idea:

I en bransch blytung av traditioner väljer vi vår egen väg. Övertygade om att ingenting var bättre förr. Förvissade om att juridiken kan göras lättbegripligare. Förpackas trevligare. Betalningsmodeller kan och ska omprövas. Utmanas. Ny teknik är till för att användas. Affärsjuridiken kan och ska därför vara till för människorna och affärerna – inte för juristerna. Så enkel och samtidigt så utmanande är vår stora idé!

ett urval av våra samarbets-partners och klienter

Vi är stolta över att ha samarbetat med många välkända namnen inom gaming- och e-sportsindustrin. Från stora evenemang till spelutvecklare, har vi hjälpt dem att nå sina mål och förverkliga sina drömmar. Och det är just det vi älskar med att arbeta inom denna spännande bransch – att få vara en del av en så dynamisk och innovativ gemenskap.

människorna

inom gaming, e-sport och affärsjuridik

se alla