nordic capital evolution investerar i hjo installation

Morris Law har agerat legala rådgivare till Hjo Installation AB och ägarna av Hjo Installation AB vid genomförande av riktad nyemission och försäljning av aktier till Nordic Capital Evolution Fund. Nordic Capital kommer efter genomförd investering att äga ca 40 % av aktierna. 

Hjo Installation AB grundades 2019 och är en välrenommerad rikstäckande koncern inom installationsbranschen. Koncernen innefattar ca 60 bolag och har över 1 100 anställda. Huvudkontoret är baserat i Hjo medan installationsbolagen inom koncernen finns i Helsingborg i söder ända till Kiruna i norr. Bolagen inom gruppen är specialiserade på energioptimering, el, VS och ventilation. Nu ska koncernen växa ytterligare. 

Hjo Installation har haft en stark utveckling och under 2023 beräknas omsättningen till ca. 2,3 miljarder kronor. 

Christoffer Olbrich som är CEO på Hjo Installation AB säger: ”Vi valde att jobba med Morris Law i denna process då vi i tidigare samarbeten känt att de har hjärtat med sig och proaktivt tänker på vårt bästa. Vi hade inte fel i vår känsla. Projektledning och kommersiellt fokus har varit enastående bra. Det finns en komplexitet i att företräda ca 280 aktieägare och samtidigt göra en full-scope VDD på ca 60 verksamhetsdrivande bolag för att sedan genomföra en professionell förhandling av ett komplext avtalspaket. Vi har upplevt fördelarna med den stora byråns effektivitet och professionalism samtidigt som vi fått ett varmt mottagande och personlig service. Morris Law har verkligen brytt sig om att vi ska vara nöjda och att utfallet av transaktionen ska bli så bra som möjligt.”  

Nordic Capital Evolution är en välrenommerad internationell private equity-aktör med ca 1,200 MEUR i anskaffat kapital. Fonden fokuserar primärt på investeringar i ett antal utvalda sektorer, bl.a. ”Healtcare, Technology & Payments, Financial Services och Industrial Goods & Services”. 

Transaktionen är villkorad av sedvanliga myndighetsgodkännanden. 

Du kan läsa mer om transaktionen i Dagens industri.

Morris Law:s team har främst bestått av Racine Ashjari, Johanna Elvander Juhlin, Emelie Sparredal, Gustav Thorslund, Hugo Ohlsson (Projektledning, M&A och Bolagsrätt), Emma Teodorsson (Administration), Mattias Berger-Loodh (Commercial och Financial), Ana Ferreira Rodrigues (Arbetsrätt och pensioner), Christoffer Erlandsson (Offentlig upphandling), Kevin St. Hill (Fastighetsrätt och hyresrätt), Linda Dahlström (Konkurrensrätt) och Gabriella Katz och Henrik Almström (immaterialrätt, regulatorisk juridik inkl. GDPR).    

  • Share linkedin
  • Share facebook

tags:

publicerat: