morris law företräder ims group as i förvärvet av jowa ab

Morris Law har företrätt norska IMS Group AS i deras förvärv av det svenska bolaget Jowa AB. Transaktionen slutfördes den 30 april 2024.

IMS Group AS, baserat i södra Norge, är en norsk koncern av företag som fokuserar på ledande teknologiska lösningar för offshore- och marina marknaden. Deras vision är att vara den föredragna leverantören av kostnadseffektiva lösningar som säkerställer säkra och hållbara operationer. Därför arbetar de varje dag för att stärka sin position som en global leverantör av funktionella och högteknologiska lösningar som tillhandahålls av deras högkvalificerade och engagerade medarbetare.

Idag är IMS Group världsledande leverantör av vattentäta dörrar, säkerhetsfönster, ballastvattenhanteringssystem, förbränningsugnar, ejektorer och brandklassade dörrar och fönster, brandsäkra aluminium- och glasstrukturer med oberoende kontor i Norge, Tyskland, Finland, Singapore, Kina och USA – och flera agenter över hela världen som representerar gruppen. Med förvärvet av Jowa har IMS nu 500 anställda.

Jowa AB, baserat i Göteborg, har under mer än 60 år försett den maritima industrin med miljöskyddsutrustning och har därigenom etablerat ett gediget rykte. De är specialister på vattenbehandling och skydd av den marina miljön. Produkterna är utformade för att bidra till den globala ekologin genom att skydda den marina miljön med den senaste och bästa tekniken. Jowa har idag 110 engagerade medarbetare. Jowa har sitt huvudkontor i Göteborg, Sverige, med kontor i Nederländerna, Grekland och Singapore samt fabriker i Kina och USA. Jowas produkter kompletterar utbudet hos ett av IMS Group AS:s dotterbolag, TeamTec AS.

”Jowa har en komplex struktur med dotterbolag i flera länder och vi har värdesatt Morris som ankare för den juridiska delen av processen” säger Roy Langseth, koncernchef för IMS Group AS.

”Jowa är en utmärkt matchning för att bredda IMS Groups sortiment av marina produkter. Företaget har ett starkt rykte, och produkterna är kända för sin höga kvalitet. Inom IMS Group tror de att detta kommer att hjälpa dem att växa och ser fram emot att samarbeta med det högkvalificerade teamet från Jowa,” säger Olof Myhrman, advokat på Morris Law som ansvarat för transaktionen.

Teamet på Morris Law har bestått av Olof Myhrman, Per Nylander och Jesper Almqvist. Morris Law samarbetade med Oaklins i Oslo som transaktionledare där Nikolai Lunde, Jörgen Smith Magelie, och Philip Dessingthon var involverade i uppdraget.

  • Share linkedin
  • Share facebook

tags:

publicerat: