nrc group och elektrobyggnad i järnvägstransaktion

Morris Law har biträtt säljarna vid försäljning av Elektrobyggnad Sverige AB till den norska koncernen NRC Group. Elektrobyggnad är ett av Sveriges största företag inom järnvägsbranschen med fokus på elarbeten och kontaktledningar, med en omsättning på över 40 msek och ca 20 anställda. 

Elektrobyggnad är en stor leverantör till flera större företag inom järnvägsbranschen, och håller en stark marknadsposition i bland annat Västsverige. NRC Group har samtidigt förvärvat två andra svenska bolag inom järnvägsbranschen, Segermo Entreprenad AB och Litz Entreprenad AB.

NRC Group är ett ledande företag på den nordiska infrastrukturmarknaden, med sin huvudsakliga verksamhet inom järnväg och geografisk information. NRC Groups järnvägsverksamhet är en fullserviceleverantör inom all järnvägskonstruktion på den norska och svenska marknaden. Stora verksamhetsområden är specialiserat banarbeten, kraftförsörjning och signalarbeten.

Köpeskillingen för Elektrobyggnad uppgår till 35 msek, varav 11 msek betalas kontant, och resterande del betalas genom utgivandet av aktier i NRC Group ASA.

Teamet från Morris Law har bestått av advokat Olof Myhrman som ansvarig partner och jur kand Christoffer Erlandsson. Amund Fougner Bugge på Advokatfirmaet Simonsen Vogt Wiig AS har bistått i transaktionen. Köparen har företrätts av Aabø-Evensen & Co Advokatfirma under ledning av advokat Lars André Gjerdrum och biträde av advokat Ketil Enerstad Sauarlia.

VILL DU VETA MER? KONTAKTA GÄRNA OSS PÅ MORRIS LAW

OLOF MYHRMAN
Partner, Advokat
Telefon: +46 10 722 36 11
Mobil: +46 738 26 47 77
E-post: olof.myhrman@morrislaw.se

  • Share linkedin
  • Share facebook

tags:

publicerat: