morris law ♡ dreamhack

Som första advokatbyrå går Morris Law in som partner till världens största e-sportfestival, DreamHack. Samarbetet startar under DreamHack Summer 2018 i Jönköping och innebär att Morris Law blir en del av nystartade DreamHack TEO Networking Lounge.

– Innovationerna och utvecklingen i spelindustrin påverkar numera hela vår ekonomi. DreamHack ger oss en enastående möjlighet att komma riktigt nära den här branschen och ge oss insikter om framtiden, säger Pär Svensson, marknadschef på Morris Law.

2017 var det bästa året för gamingindustrin någonsin med nya globala omsättningsrekord för branschen. Och prognoserna visar inga tecken på avmattning, istället väntas tillväxttakten öka när e-sporten blir alltmer publik, medieintresset ökar och innovationerna från industrin influerar näraliggande verksamhetsområden. För Morris Law, som i fjol utsågs till Sveriges modernaste advokatbyrå, är det därför ett naturligt steg att samarbeta med DreamHack. E-sportfestivalen har sedan starten 1994 vuxit till en självklar mötesplats för hela branschen med den digitala koncentrationen, mixen av människor och ett orubbligt framtidsfokus som kärna. Samarbetet startar i och med Dreamhack Summer i Jönköping 16-18 juni, där Morris Law blir en del av DreamHacks nystartade nätverkslounge, som är ännu ett bevis på hur den allt hetare gamingindustrin väcker intresse i andra branscher. Ambitionen med loungen är att ge partnerföretag en möjlighet att träffa såväl spelentusiaster som e-sport-proffs och samtidigt ta del av trender och utveckla kunskapen om branschen.

– DreamHack är inte bara en fantastisk mötesplats utan också en upplevelse för livet för hundratusentals ungdomar varje år. När jag besökte eventet första gången blev jag helt överväldigad av den känsla av framtidstro, ungdom, teknik och innovation alla dessa tusentals koncentrerade, kommunicerande och självklara människorna i en mörk hall gav mig. Det är en helt otrolig kraft som finns i den här världen, säger Pär Svensson.

Han får medhåll av Martin Taranger, vd för Morris Law.

– Det här är ju en industri som sätter nya standards inom många områden och därför är det dessutom intressant för alla att följa ur ett affärsmässigt perspektiv, inte minst från en juridisk synvinkel. Här finns massor av komplexitet gällande exempelvis licensfrågor, integritet, rättigheter, marknadsföring, riskminimering, affärsutveckling och ekonomi där vi kan bidra med vår kunskap.

För DreamHack är partnerskapet med Morris Law ett viktigt kvitto på festivalens betydelse inte bara inom e-sport, utan numera också för näringslivet i allmänhet.

– Vi är väldigt glada att ha Morris Law som samarbetspartner. Deras inställning till både DreamHack och sin egen bransch gör att vi känns som en perfekt kombination. Morris Law kan bidra med kunskap och rådgivning till både spelare och företag i branschen, medan vi kan erbjuda en plattform för nätverkande och också ge insikter om utvecklingen inom e-sportvärlden, säger Tomas Lyckedal, Deputy CEO, på Dreamhack AB.

Morris Law startade 2014 med en mission om att utmana konventionerna i en konservativ advokatvärld, både i sättet att bedriva verksamhet och genom att hela tiden fånga upp trender i omvärlden och belysa dem ur en juridisk synvinkel. Tidigare i år anordnade byrån till exempel en tvådagarsfestival om blockkedjeteknik och nu blir Morris Law alltså en viktig partner till DreamHack.

– För att vara bra rådgivare och partners till våra uppdragsgivare måste vi vara uppdaterade och pålästa om samtiden. Det här är ett sådant sätt och ett ovärderligt tillfälle för oss att få insikt i utvecklingen. Vi ska också initiera nya aktiviteter på DreamHack som gör festivalen till en ännu bättre upplevelse för besökarna. Redan till Dreamhack Winter lanserar vi en nyhet för unga gamers, säger Martin Taranger.

Dreamhack Summer 2018 anordnas 16-18 juni på Elmia i Jönköping.

DreamHack Summer 18
Biljetter
Pressrelease DreamHack

  • Share linkedin
  • Share facebook

tags:

publicerat: