it relation-koncernen förvärvar emineo

Morris Law har biträtt säljarna till Emineo AB, Sveriges ledande leverantör inom Oracle-databaser, vid försäljningen till IT Relation Holding A/S.

Emineo grundades 2005 och är Sveriges ledande leverantörer inom Oracle-databaser med kompetens inom bland annat databasadministration, databasdesign, installation och drift. Bolaget är baserat i Stockholm och har 22 anställda, varav 17 är dedikerade databasexperter som fokuserar på Oracle och MySQL.

IT Relation är en ledande dansk leverantör av IT-outsourcingtjänster till den privata och offentliga sektorn. IT Relation Group är idag representerad på 12 platser i Danmark och Sverige. Koncernen sysselsätter för närvarande cirka 750 anställda.

Ove G Jonsson, en av grundarna och VD på Emineo, kommenterar försäljningen Emineos hemsida:

”Vi ser fram emot att vidareutveckla Emineo i nära samarbete med våra nya kollegor i Miracle42 och hela IT Relation Group, som delar vår syn på de goda tillväxtmöjligheterna på vår gemensamma marknad i både Danmark och Sverige. Vi får tillgång till en stark organisation och finansiella muskler, vilket gör det möjligt att behålla vår djupa kompetens och samtidigt utöka verksamheten till relaterade områden vilket är mycket bra för våra kunder.”

Morris Laws projektgrupp har främst bestått av Carl Friberg, Per Nylander, Robert Starck och Isabelle Ekman.

  • Share linkedin
  • Share facebook

tags:

publicerat: