collaboration art genomför fyra förvärv

Morris Law legal rådgivare till Collaboration Art när de påbörjar resan mot en konsoliderad marknad för performance marketing

Collaboration Art AB har förvärvat samtliga aktier i GO MO GROUP AB, Innovative Search Marketing Sweden AB, Dot Sure AB och Web Guide Partner Scandinavia AB. Den nya bolagsgruppen backas av Investment AB Spiltan och har som strategi att konsolidera marknaden för performance marketing.

Performance marketing är det snabbast växande området inom digital marknadsföring med en organisk tillväxt på 10–15% årligen. Google och Facebook får majoriteten av annonsinvesteringarna, och efterfrågan på digitala specialister inom SEM (sökordsannonsering), SEO (sökordsoptimering) och sociala medier är stor.

Collaboration Art grundades sommaren 2021 av Fredrik Sellgren, Jonas Dahlquist och Investment AB Spiltan. Gruppen agerar inom en tydlig vertikal, performance marketing, där SEM, SEO och SMM-byråer kommer att samverka. Tillväxttakten i gruppen är hög och ambitionen är att finnas på ett flertal marknader i Europa de kommande åren.

Investment AB Spiltan är ett investmentbolag som investerar i noterade och onoterade svenska tillväxtföretag. Spiltan äger idag en portfölj värderad till cirka 7 miljarder kronor som består av tech, finans, fastigheter och industri. Spiltanaktien är noterad på NGM PepMarket där den handlas veckovis, på tisdagar.

Morris Laws team bestod främst av Martin Prager, Therese Andersson och Stefan Rakovic.

Länk till GO MO Group AB

Länk till Innovative Search Marketing Sweden AB

Länk till Dot Sure AB

Länk till Web Guide Partner Scandinavia AB

  • Share linkedin
  • Share facebook

tags:

publicerat: