toksuccé för vår blockchain-weekend

En hellång helg inomhus för att prata om och jobba med blockkedjan i gränslandet mellan teknik och juridik… Vi vet att det här med blockkedjeteknik är det hetaste sen Britney Spears men det måste erkännas att vi kände oss ute på hal is. Skulle det ens locka någon när solen dessutom sken över stan?

Svaret blev överväldigande. Över 75 personer stod på tröskeln lördag morgon och när söndagen led mot sitt slut var våra lokaler fortfarande fulla av trötta men glada deltagare. Succé är ett starkt ord men så var det. Särskilt om man tar med de närvarandes värme, nyfikenhet och engagemang.

Av 47 medverkande städer hade Göteborg genom Morris Law äran att agera som enda nordiska nod i det stora nätverket som bildade den gränsöverskridande CL+B Festival 2018. Det är ett globalt initiativ av en grupp med bas i New York som heter Legal Hackers från universiteten MIT, Stanford, Cornell m.fl.

Vi lyckades få till ett imponerande startfält med talare från alla tänkbara discipliner, områden och organisationsformer på ett sätt som sannolikt aldrig gjorts i Göteborg tidigare. Det mest anmärkningsvärda var inte bara bredden, tyngden eller djupet utan alla dessa deltagare som generöst gav sin lediga tid för att dela med sig av kunskaper så att vi alla kunde lära av varandra och ta del av briljanta tankar och erfarenheter helt kostnadsfritt.

Alltså, wow och tusen tack för att ni gjorde helgen oförglömlig! Vi blev underbart överkörda av all kunskap, upplevelser och möten vi haft dessa soliga och spännande dagar.

Vi räknade alltså in 75 personer som tillsammans startade upp på lördagsförmiddagen. Och vi var runt 30 som fortfarande var kvar strax före 18.00 när det sista av 15 pass gick i mål. Om vi också tar in våra över 200 tittare via livestreamlänk så är det en närmast osannolik prestation från båda sidor av scenen. Första dagen avrundades med några öl och sen var vi dryga tjoget som samlades på söndag förmiddag för att dyka in i ämnet smarta kontrakt.

-Jag som satt lite bredvid måste säga att det var en härlig, engagerad och generös soffdebatt precis i gränslandet där teknik och juridik möts. Vi lovar att återkomma med mer om det glödheta ämnet under våren men redan nu kan vi konstatera att yes, we can! Tillsammans lyckades vi knyta många värdefulla kontakter och vänskapsband som vi från Morris sida väldigt gärna vill vidareutveckla, säger Pär Svensson, Marknasdchef

Föreläsare (livestreamlänkar till alla föredrag här>):

2018 Global Computational Law + Blockchain Festival
Globalt initiativ: Legal Hackers

  • Share linkedin
  • Share facebook

tags:

publicerat: