sizes ingår tioårigt avtal med rikshem

Morris Law har biträtt Sizes i samband med att bolaget ingått ett tioårigt ramavtal med Rikshem, ett av Sveriges största privata fastighetsbolag. Den ökade efterfrågan innebär att Sizes kommer fördubbla sin kapacitet vid produktionsanläggningen i Oskarshamn under 2020.

Målsättningen med det långsiktiga samarbetet mellan Sizes och Rikshem är att minimera påverkan från kortsiktiga förändringar på marknaden och möjliggöra produktion av moderna lägenheter i god kvalitet till en lägre kostnad.

Sizes tillverkar flerbostadshus i korslimmat trä i en industriell process och genom användandet av digitala verktyg. Tillverkningsprocessen minimerar avfall, spill och transporter samt minskar den totala produktionstiden. Sizes industriella process är ett nytt sätt att tillverka kvalitativa lägenheter till en lägre kostnad och på kortare tid. Sedan verksamhetens start i februari 2019 har Sizes vuxit, anställt och ökat produktionen i sin anläggning i Oskarshamn. Det aktuella avtalet är en milstolpe i bolagets korta historia och möjliggör inte bara fler affärer utan öppnar även upp för fler arbetstillfällen.

Morris Laws projektgrupp har främst bestått av Nimrod Badur, Christoffer Nystedt och Kevin St. Hill.

  • Share linkedin
  • Share facebook

tags:

publicerat: