morris law gör unik satsning i stockholm

Nu öppnar uppstickaren Morris Law kontor i Stockholm. Advokatbyrån knyter till sig tre toppnamn direkt. Men målet är att växa ännu mer.

– Vi har ett driv som många blir nyfikna på. Vi söker både seniora advokater och talanger som delar vår vision, säger styrelseordföranden Olof Myhrman.

Morris Law är Sveriges snabbast växande advokatbyrå*. Med en tydlig vision om att utveckla branschen genom innovativa arbetssätt, digitala lösningar och en organisation som stärker och premierar lagarbete, har Morris Law vuxit till 35 medarbetare. På mindre än tre år.

– Vår framgång beror på att vi fokuserar på våra klienter. Vår organisation ger mervärden för att vi är entreprenöriella, vi bygger en kultur av samarbete och vi är långt framme i att använda modern teknik, säger VD Martin Taranger.

Nu rekryterar Morris flera seniora advokater till det nystartade Stockholmskontoret på Hamngatan 13. Nya delägare blir Per Granström, som närmast kommer från Delphi och Natalie Bretz från Mannheimer Swartling. Johanna Elvander Juhlin med en bakgrund från Bird&Bird blir Senior Associate och Anna Ekholtz assistent.

– Det är ovanligt att en advokatbyrå etablerar sig i Stockholm från annan ort genom organisk tillväxt – och i samma bolag, säger Olof Myhrman.

Byrån driver också den digitala förändringen som branschen står inför. Morris Law använder en kundplattform där klienter kan ta del av dokumentation och kommunikation i sina ärenden och i realtid ställa frågor och följa upp utveckling och kostnader.

– Morris Law har en tydlig vision om hur utvecklingen av juridiska tjänster kommer att se ut i framtiden och vi är väldigt glada över att få vara med om den här satsningen, säger Per Granström.

– True partnership-modellen är central i förhållande till den service och kvalité Morris Law vill leverera till byråns kunder. Modellen medför att klientarbetet utförs av de personer inom byrån som är mest lämpade att hantera specifika frågor och ärenden, i dialog med den som är ytterst klientansvarig i byrån säger Natalie Bretz.

Till sist, vem är Morris?

– Det är en imaginär person, skrattar VD Martin Taranger. Morris fick liv under planeringsarbetet, som ett förkroppsligande av våra idéer. På Morris är det byrån och inte någon enskild medarbetare som är viktigast. Att exempelvis namnge byrån efter någon av grundarna var inte aktuellt och det kändes därför naturligt att låta Morris leva vidare.

*affärsvärlden.se 12 april 2016, http://www.affarsvarlden.se/tidningen/article3970179.ece

Vid frågor kontakta:

MARTIN TARANGER
CEO

Phone: +46 10 722 36 26
Mobile: +46 707 82 12 88
E-mail: martin.taranger@morrislaw.se

  • Share linkedin
  • Share facebook

tags:

publicerat: