fasadgruppen förvärvar alnova balkongsystem ab

Morris Law har agerat legal rådgivare till Erik Selin och övriga säljare i samband med försäljningen av Alnova Balkongsystem AB till Fasadgruppen.

Alnova grundades 1979 och erbjuder balkongräcken, inglasningssystem och andra balkongrelaterade produkter med huvudkontor och showroom i Göteborg samt kontor i Stockholm och Malmö. Bolaget tillhandahåller helhetslösningar från design och konstruktion till tillverkning och installation, och levererar sina lösningar över hela Sverige. Årligen genomförs mer än 200 projekt med bostadsrättsföreningar och byggbolag som största kundgrupper. Alnova har genom åren samarbetat med många befintliga dotterbolag inom Fasadgruppen. Alnova har 64 heltidsanställda och omsatte preliminärt cirka 165 MSEK under verksamhetsåret 2021.

Fasadgruppen är Nordens största helhetsleverantör för fastighetens yttre skal. Fasadgruppen erbjuder energieffektiva och hållbara tjänster, såsom fasader, fönster, balkonger och tak, till den nordiska marknaden. Verksamheten bygger på lokala entreprenörsdrivna företag med tydligt fokus på samverkan, engagemang och kompetens. Moderbolaget i koncernen (Fasadgruppen Group AB) är börsnoterat på Nasdaq Stockholm.

Morris Laws team bestod främst av Carl Friberg och Therese Andersson.

  • Share linkedin
  • Share facebook

tags:

publicerat: