topp 3 bästa tipsen till den nyutexade juriststudenten

Hej Victoria och Jesper! Ni började ju på Morris samma dag. Berätta – hur var era första dagar?

V: Vi hade lyxen att inleda vår arbetstid på Morris i samband med att hela byrån åkte på kickoff till Hemsedal. Väl framme bar det direkt ut i skidbacken och helgen följdes av konferens, middagar och afterski-häng.

J: Tillbaka på kontoret följde sedan en arbetsvecka med flera introduktionspass till bland annat Morris företagskultur och arbetssätt, IT-system och en kurs i advokatetik. Det som var väldigt kul var att alla Morrisar inkluderade en direkt från start, både i arbetet och i det sociala.

V: Ja, man kan säga att det var en form av rivstart. Jag är superglad att jag och Jesper började samtidigt, dels för att jag kunde få massa smarta tips från en Morris, dels för att jag fått en ny kompis!

Ja, du har ju jobbat i Morris studentpool sedan 2017, Jesper.

J: Precis. Jag kom i kontakt med Morris i början av termin 3 under juristprogrammet. Jag fick då möjligheten att träffa Morris VD Martin för en kaffe på Morris kontor. Efter ett samtal följt av delade tips och tricks kring studietiden fick jag frågan om jag var intresserad av att arbeta i Morris studentpool. Så på den vägen hamnade jag på Morris. Sedan dess har jag stormtrivts och när studierna närmade sig sitt slut valde jag därför att söka en tjänst som biträdande jurist på byrån. När jag blev erbjuden platsen tvekade jag inte en sekund på att tacka ja.

Varför blev det just Morris för din del, Victoria?

V: Jag satt under termin 4 och googlade på affärsjuridiska byråer. Jag kom över Morris hemsida och lockades direkt av den ”nytänkande” och moderna profilen. Mitt intresse för Morris svalnade av någon anledning aldrig och jag tog, innan sista terminens början, kontakt med Caroline som är People and Culture Manager på Morris. Jag fick ett positivt intryck vilket förstärktes än mer efter intervjun med blivande kollegor i gruppen för shipping, offshore och transport, vilken var avslappnad men professionell, och jag trivdes i sammanhanget. Så det var främst ett intryck som fick mig att tacka ja till tjänsten på Morris, vilket jag är jätteglad att jag gjorde.

Vad är det bästa med Morrisarna?

V: Att komma in till jobbet på morgonen är som att gå in i ett vardagsrum, man känner sig direkt som hemma och receptionsområdet är som ett nav för kontoret där det alltid sitter någon om man vill sitta ner och prata. Klimatet är avslappnat men samtidigt professionellt, jag skulle säga att kollegorna gör stämningen, som också gör arbetet roligare.

J: Det bästa med Morrisarna är att de kombinerar prestigelöshet med professionalitet. De är personer som aldrig gör avkall på att leverera högkvalitativa tjänster och samtidigt är vänliga, inkluderande och ödmjuka. De är även nyfikna och intresserade varför det sammantaget ger mig en känsla av att arbeta tillsammans med vänner där jag ges möjlighet att utvecklas såväl som jurist och som person.

3 tips

Vilka är era 3 bästa tips för den nyutexaminerade studenten som ska välja arbetsgivare?

V:

1. Känn efter i magen var du tror du skulle trivas, fråga runt och googla runt – det finns fler arbetsgivare och byråer än du tror.

2. Är du intresserad av en arbetsplats, hör av dig till HR eller någon som arbetar där, oavsett om de gått ut med jobbannons eller inte. Ibland har man tur!

3. Var öppen för rättsområden, knyt dig inte till ett specifikt, många områden vävs in i varandra och som nyutexad har man oftast bara sett en liten del av respektive område.

J:

1. Engagera dig och var delaktig i arbetsmarknadsmässan på skolan. Välj ut fem byråer som intresserar dig mest. Förbered frågor som är viktiga för dig på en arbetsplats. Prata med byråerna, ställ dina frågor och bilda dig en uppfattning om verksamheten.

2. Mejla eller ring till en person som arbetar på någon av de fem byråerna du valt ut. Fråga om en lunch eller kaffe för att skapa dig ett ytterligare tillfälle för frågor och samtal i en lugnare miljö. Detta är ett bra sätt att få en känsla för hur arbetet fungerar på just den byrån och hur företagskulturen är. Du får även en ny kontakt för framtiden.

3. Välj ut dina tre viktigaste arbetsattribut. Fundera över vad du tycker är viktigast av exempelvis arbetsmiljö, företagskultur, utvecklingsmöjligheter, mentorskap (underskatta inte vikten av din första mentor/chef som faktiskt är delvist ansvarig för din personliga utveckling), verksamhetsgrupp, lön, föräldraledighet, policies, etc. Bilda dig sedan en uppfattning om vilken byrå som uppfyller dina önskemål och sök dig dit. Om dina värderingar speglar byråns är det i regel en bra matchning som är till fördel för både dig och byrån.

Vill du veta mer om livet på Morris? Kontakta Victoria eller Jesper direkt.

Och glöm inte att connecta med oss för att hålla koll på när lediga tjäster dyker upp. Connecta med oss här.

  • Share linkedin
  • Share facebook

tags:

publicerat: