om morris

Morris Law grundades ur en kombination av ambition, lust och en inte oväsentlig gnutta rädsla. Ambitionen och lusten är inte så svår att förklara, den delar vi nog med alla nystartade företag.

Det som särskiljer är alltså den där lilla gnagande rädslan. En oro över att snart bli förbisprungen. Om inte av konkurrenter, så definitivt av samhällsutveckling, ny teknik och trender.
Vi delade alla känslan att det fanns nya vägar att utforska, nya sätt att sälja vårt kunnande. Ny teknik att använda, nya sätt att både leverera tjänster och att ta betalt. Inte bara för att kunderna snart skulle komma att kräva det, utan minst lika mycket för att kunna attrahera nästa generations stjärnjurister. Var det något vi var helt säkra på så var det att det fanns plats för en ny sorts byrå inom affärsjuridiken. En byrå med mänskligare värderingar – både inåt och utåt. En byrå som på riktigt var intresserade av att leverera resultat för sina klienter och livskvalitet för sina anställda. Som därmed tvingades både tänka och arbeta proaktivt. Som ständigt behövde fundera över utveckling och omvärld, snarare än på konventioner och branschtraditioner.
Man behöver inte kika särskilt långt utanför vårt skrå för att upptäcka att utvecklingen går hisnande snabbt på de flesta (andra) håll. Känslan av att våra kunder – för att inte tala om de studenter vi ville rekrytera – ofta var långt före oss i sitt sätt att tänka var alltid oroande. Det är alltså precis därför Morris grundades. Med övertygelsen om att affärsjuridik kan vara minst lika progressiv, snabbtänkt och mänsklig som sin omgivning. Och den resan har vi bara precis börjat. Att vi redan år två blev utsedda till ”Sveriges modernaste byrå”, visar att vi åtminstone är på rätt väg…

  • Share linkedin
  • Share facebook

tags:

publicerat: