morris & kakor

Morris använder kakor (eller cookies) på morrislaw.se att optimera funktionaliteten och din upplevelse av vår webbplats, dock helt utan att personligt identifierbar information samlas in. Kakor är dock inte absolut nödvändiga för att besöka morrislaw.se – du kan välja att inte godkänna kakor eller att ställa in din webbläsare så att kakor inte sparas.

Kakor är små textfiler med information som lagras på din dator när du besöker en webbplats via en dator, telefon eller annan uppkopplad enhet. Det finns i huvudsak två typer av kakor. Den ena typen är s.k. sessionskakor som lagras temporärt och försvinner när användaren stänger webbläsaren. Sessionskakor håller exempelvis reda på vilket språk användaren har valt. Den andra typen, permanenta kakor, sparar en fil under en längre tid hos användaren, och har ett specifikt utgångsdatum. När detta datum passerats raderas kakan när användaren återkommer till webbplatsen som skapade kakan. Denna typ av kakor används exempelvis för att tala om för användare om något nytt hänt på webbplatsen sedan senaste besöket eller för att webbplatsen ska ”komma ihåg” om användaren tidigare har accepterat att kakor används.

LAGAR & REGLER

Lag (2003:389) om elektronisk kommunikation (”LEK”) reglerar användning av kakor. Även Personuppgiftslagen (1998:204) kan i vissa fall bli tillämplig om kakorna genererar personligt identifierbar information, vilket dock inte är fallet på morrislaw.se. Enligt 6 kap. 18 § LEK ska alla som besöker en webbplats få information om att webbplatsen innehåller kakor, vad dessa används till samt hur kakor kan undvikas. Här kan du läsa mer om kakor

Reglerna om kakor i LEK utgör en del av Sveriges regler om personlig integritet vilket är en viktig del i vår rådgivning inom compliance & interna ut­redningar.

KAKOR PÅ MORRISLAW.SE

I tabellen nedan anges t.ex. vilka kakor som används på morrislaw.se, syftet med varje kaka samt dess giltighetstid.

I de flesta webbläsare kan man ställa in om kakor ska sparas eller inte och tillåter oftast kakor som standard. Du kan anpassa inställningarna så att du varnas så fort en kaka skickas till din dator eller att kakor blockeras helt. Du kan också välja att radera de kakor som finns sparade. I webbläsarens hjälpfunktion finns oftast vägledning om hur du anpassar inställningarna. Om du väljer att blockera kakorna från morrislaw.se kan vissa funktioner komma att fungera sämre eller inte alls. Ditt val att godkänna eller inte godkänna kakor kommer att sparas i tio dagar.

  • Share linkedin
  • Share facebook

tags:

publicerat: