morris academy – vår interna utbildningsplattform

Juristprogrammet och den juridiska metodiken man lär sig under utbildningen utgör en stabil grund inför ett kommande arbetsliv som jurist. Vi är dock övertygade om att de flesta nyutexaminerade jurister som börjar arbeta på byrå är överens om att det finns oändligt mycket kvar att lära och att det är arbete i praktiken som är den bästa skolan för att bli en framgångsrik jurist och advokat.

Morris Law vill på bästa möjliga sätt bistå med utbildning till förmån för den biträdande juristen och i förlängningen Morris Laws verksamhet. Morris Academy är en givande utbildningsplattform som alla biträdande jurister på Morris Law ska ta del av och utbildningspaketet under de första fem åren är obligatorisk.

”Det är otroligt viktigt att det finns en strukturerad plan när man kommer ny till byrålivet. Jag tycker att Morris Law har ett modernt synsätt och sunda värderingar på hur en advokatbyrå ska vara, något som var viktigt för mig när jag sökte mig vidare efter juristutbildningen”

Utbildning genom Morris Academy är inte enbart inriktad på juridiskt materiella frågor. Genom Morris Academy kan vi också dela med oss av praktiska erfarenheter och på så sätt kan vi belysa och ge varandra inblick i Morris Laws olika verksamhetsgruppers dagliga arbete. Detta är särskilt viktigt eftersom vi fortfarande är en relativt ung byrå där det inte sällan innebär att gränsöverskridande arbete sker mellan verksamhetsgrupperna.

För att du som praktiskt verksam jurist på bästa sätt ska kunna bistå våra klienter krävs kompetens inom många områden. Även om du själv inte besitter den materiella expertisen inom ett visst rättsområde ger Morris Academy dig verktygen att snappa upp juridiska problem och kunskap om vem på byrån du ska vända dig till i olika juridiska frågor.

”Genom Morris Academy får man upp ögonen för Morris Laws alla verksamhetsgrupper. Jag tycker personligen det är väldigt kul att ha möjligheten att arbeta brett och testa på att arbeta med olika rättsområden och med olika Morrisar. Det är viktigt för utvecklingen.”

Vill du veta mer om Morris Academy? Kontakta Jenny Sahlsten – People & Culture Manager.

Vill du bli en Morris? Connect:a med oss på vår jobbsida här.

  • Share linkedin
  • Share facebook

tags:

publicerat: